Dansen dansen dansen!

Een dertiger moet van tijd tot tijd eens wat cultuur opdoen.  Of beter nog: er aan deelnemen. Dat geldt even goed voor sport.  Als nieuwe inwoner van Berchem leek het mij een fijn idee om deel te nemen aan de …euh…. voorstelling ‘Tous ensemble/ allemaal samen” van één of ander Gents regisseurscollectief.

Er was mij een kruisbestuiving tussen voetbal en opera beloofd. Als geabonneerde op zowel Lierse S.K. als de Rode Duivels, zag ik dat eerste meteen zitten. Dat tweede heb ik nog nooit echt gezien, maar niemand kan, denk ik, een afkeer hebben van wat laag gezang in protserige kostuums. Mijn lief en haar goede vriend moesten mij zelfs niet meer overtuigen om mee te doen. Dat had ik zelf al beslist. Nee, wat luidkeels staan brullen en doen alsof het elke dag topvoetbal is, dat zag ik natuurlijk wel zitten. Vandaag spoedden wij ons dus naar de allereerste repetitie. Ik had mijn sjaal en hoed mee; dat kwam dus helemaal goed, toch?

Wie schetst mijn verbazing toen het eerste nummertje een dansje bleek te zijn. Niet wat dronken heen- en weergewaggel, maar een heus Beyonce-kontdraainummertje. Terwijl ik in mijn hoofd mijn ontslagmail al aan het typen was, werden er idiote dansmoves geoefend dat het een lieve lust was. Gelukkig sprak één van de regisseurs de geruststellende woorden “Wees gerust, dit wordt geen dansvoorstelling, straks is het voorbij.”. En ze hield haar belofte.
Na de pauze was er dus een beetje toneel (waarover ik hier niks typ) en als afsluiter een traditionele dans. Maar wel de énige traditionele dans die ik wil kunnen.

Kortom; ik heb mij zeker vermaakt op deze eerste repetitie. Ik hoop dat ik dit gevoel kan vasthouden tot de première op 17 januari. 2014.

 

Nieuwsfeit van de dag: N-VA basht moslims en ambtenaren….

…Geen nieuws, dus…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.