De saaiste luchthaven.

De file naar Brussel begon vanmorgen al in Mechelen. Naar verluidt is dat volledig normaal. Ik wil dat graag geloven, maar niet als wij er in staan op weg naar de luchthaven van Zaventem. Of Brussels Airport, zoals we nu dienen te zeggen.

De afhandeling van de bagage gaat, ondanks een alle dienst weigerende transportband, erg vlot, wat dan weer niet van de verdere controles gezegd kan worden, misschien maar goed ook. We nemen plaats in de zeteltjes naast de gate naar Montréal en stappen met de laatsten mee op het vliegtuig in de kleuren van de Candese vlag.

Wat is dat toch altijd met mij en vliegtuigen? Ik hou van de sfeer op luchthavens. Ben erg gefascineerd door het wonder der techniek dat zo’n vliegtuig is en weet hoe veilig die dingen eigenlijk wel niet zijn. En tóch voel ik mij tijdens zo’n vliegreis nooit helemaal op m’n gemak. Ook al is er een onboard- entertainment om ú tegen te zeggen. Zelfs de catering van Air Canada kan mij nooit hélemaal doen vergeten dat ik mij in een zwevende metalen buis boven de oceaan bevindt. Een uitgebouwde buis, dat wel, maar toch; een buis. Na een zeven uur van twijfelen tussen piekeren, slapen, lezen en film kijken, staat het vliegtuig goed en wel aan de grond in Montréal.

De paspoortcontrole verloopt hier op zijn Amerikaans -met aftrek van de vingerafdrukken-. Ook hier weer geen lange rij; Na een half uurtje hebben we onze bagage opgepikt én staan de in de terminal van een op het eerste zicht oudbollige en saaie luchthaven. Ze doet me een beetje denken aan het station van Brussel-Zuid, maar dan zonder de haastige pendelaars en de naar urine ruikende hoofdgang. Ik koop twee reisstekkers in een krantenwinkeltje. In een barretje bestel ik, uit nieuwschierigheid een Bagel quebecois, het blijkt om een toast met Philadelphia en confituur te gaan. Jaloers kijk ik naar Elke’s broodje met gerookte zalm.

Binnen een half uur moeten we alweer het vliegtuig op voor een kort vluchtje naar Toronto, waar Lambert ons normaal op zal wachten. Hoe het verder gaat op deze reis, is uiteraard hier op de voet te volgen. Als de WiFi hier overal free is, natuurlijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.