Bloggen in de mist

Een blog beginnen is veel makkelijker dan er een houden. Die bewering blijft staan als een huis. Mijn bedoeling om regelmatig te posten tijdens reizen en na uitstappen, is aanvankelijk goed gelukt (mijn blog over The West Highland Way) maar is naderhand wat in het water gevallen.

Zo was het te bedoeling van onze reis naar Canada, wat voor mij toch de strafste in jaren was, hier uitgebreid te documenteren. Dat is een beetje fout gegaan. Ten eerste leerde ik dat je best á la minute blogt, want die notities verworden toch nooit tot computertekst van hetzelfde niveau zoals je die in je hoofd hebt als je het beleeft. Toegegeven; dat is deels mislukt omdat ik in Revelstoke m’n IPad vergat en we die pas na een week terug zouden krijgen. In het begin vond ik dat nog niet zo erg; ik kon alles noteren en later, we zouden pas in Kelowna terug WiFi hebben, alles te boek stellen. De vraag is of de tabet het ook zo lang zonder opladen zou uitgezongen hebben.

Ten tweede is het duidelijk dat een trektocht zoals in Schotland je opzadelt met heel veel vrije avondtijd die je dan nuttig kan besteden door, ik zeg maar wat, te bloggen. In de Canadese situatie hadden we een knoert van een auto bij en die gebruikten we ’s avonds dan ook vaak om nog ergens wat gaan te eten, wat snel een avondvullend programma werd. Of we waren bij familie en dan is een halfuurtje bloggen snel minder beleefd.

Excuses ik weet het, maar ik maak het een beetje goed. Ons verhaal van Canada zal hier –ingekort en met minder opwinding getypt- nog altijd verschijnen. En ik heb alweer een nieuw Schots avontuur geboekt. Aan de rubriek “uitstappen” is ook gedacht; in december brengen we drie dagen door aan de Normandische Kust, door zijn geschiedenis ook een opwindende plek.

Ik schrijf dit stukje trouwens op de trein, een heel inspirerende omgeving. Jullie zijn dus nog lang niet van mij vanaf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.