Ingeschreven!

Vijf dagen geleden schreef ik me in voor mijn allereerste marathon. Op dit kleine stukje internet kan u alvast lezen hoe het de weg er naar toe me vergaat. Ik heb lang getwjifeld of ik mij wel bij het loopbloggersgild zou voegen. Een extra boom planten in het Amazonewoud is al bij al een vrij idiote bezigheid. Ik doe het toch maar; zo heb ik in dat erg grote regenwoud alvast één boom met mijn naam op die ik al zeker zélf leuk om naar te kijken vind. Die loopselfies van onderweg moeten toch ook ergens kwijt. Ik las ergens dat loopblogs de nieuwe modeblogs zijn. Als ik dus begin te klinken als een hysterische fashionista, mag u mij dat gerust laten weten. 

De marathon dus. Zoals velen van mijn lotgenoten kwam die afstand niet gewoon in mij op bij het ontwaken op een blauwe maandag. Het is een geleidelijk proces geweest dat begon bij “Dwars door Mechelen” (een 10 kilometer) in 2010 en sindsdien eigenlijk niet meer gestopt (maar nog wel af en toe geminderd) is. Van mijn eerste tien kilometer-wedstrijd ging het dan naar de 10 mijl en in 2015 mijn eerste halve Marathon (die van Kasterlee, voor de liefhebber). Het ‘ik wil een marathon lopen”-gevoel was er dan uiteindelijk bij de marathon van Antwerpen in 2016, waar ik toeschouwer was. Sinsdien is het niet meer weggegaan en sinds afgelopen vrijdag ben ik bijgevolg ingeschreven voor dezelfde marathon, één editie later.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.