De Natuurlopen Van Lier

Toegegeven. Ik hijs mezelf heel erg graag in loopkledij om mezelf daarna kilometers lang af te matten, maar zonder wedstrijdmotivatie hield ik het geen drie weken uit. Ik heb echt elke maand een uitdaging nodig in de vorm van een wedstrijd (met tijdsopname en voldoende deelnemers die zo vriendelijk willen zijn om ná mij te finishen), maar in de winter zijn die relatief dun gezaaid. De Natuurlopen Van Lier zijn dan ook een ideale oplossing. Voor de prijs van een 10-kilometer-Golazoloop, koop je hier een abonnement waarbij je mag deelnemen aan elke loop van het criterium. Er is een 10 mijl in november, één in december, een halve marathon in januari en een 25 kilometer in februari (minder kan natuurlijk ook). Genoeg motivatie, dus!

De eerste natuurloop, die van november, ging mij relatief goed af gezien mijn geringe trainingsarbeid. Ik haalde een tijd van 1:18:31 en dat was meteen een soort van record op deze afstand. Welgemutst naar huis, dus.

Toen kwam december. 17 december, een week voor de kerst, stond ik alweer aan de start op de netedijk in Lier. Bij de start leek alles nog goed te gaan, maar al na drie kilometer was het vet van de soep. Ik weet niet goed hoe ik dit gevoel moet omschrijven, buiten dan dat je over een onzichtbare loopband lijkt te lopen, waardoor dat punt aan de horizon maar niet dichterbij komt. En mijn knie deed pijn (moet ik nog eens naar laten kijken). Aan het halfwegpunt, waar ik normaal altijd nog wat versnel, was de jus helemaal opgesoupeerd. De cartouchen verschoten. Ik vond mezelf traag lopen, maar het lukte maar niet om te versnellen. En als ultiem bewijs dat het een rotdag was, werd ik vanaf dan ook nog eens heel regelmatig voorbij gestoken. Toen ik aan de samenvloeiing van de Nete en het Netekanaal achterom keek, was de laatste loper beangstigend dichtbij. Na de bevoorrading kon ik nog héél even wat sneller, maar zelfs de laatste kilometer kreeg ik geen peper meer in de kont. Op de finishlijn werd ik zelfs nog voorbijgespurt. Resultaat: 1:22:04. Bijna vijf minuten langer dan vorige maand…

Voorbijgespurt op de meet…

2 Comments on De Natuurlopen Van Lier

  • Kristof S'Jongers
   18 januari 2017 at 13:59

   Dag Peter

   Bedankt! Die van jouw is ook de moeite (en inspirerend). Ik zal er zaterdag zijn! 🙂

   Groetjes
   Kristof

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.