De Eifelsteig :Steinfeld – Blankenheim (24,3 km)

Na een viersterrennacht in het klooster (ik kan mij de laatste keer dat ik nog zo heerlijk geslapen heb niet meer herinneren) en een tweesterren ontbijt, zijn we weer klaar om een nieuw hoofdstuk Eifelsteig aan te snijden. We wandelen vandaag van Steinfeld naar Blankenheim, net geen 25 kilometer. Het hoogteprofiel voorspelt een relatief vlakke wandeling, dus vooruit met de geit!

Van geiten geen sprake als we meteen het woud in worden gestuurd. Van andere dieren evenmin. We zien hier en daar wel omgewoelde aarde van de everzwijnen en al eens een hertenkeutel, maar wilde dieren in vol ornaat? Dat niet.

We steken een drukke weg over en al snel staan we op de Köningsberg met het allerlaatste zicht op het klooster van Steinfeld. Daarna gaat het verder door het bos en komen we voorbij het Romeinse kanaal. Dat is een soort waterleiding die het nodige drinkwater vanuit de Eifel naar Colonia (Keulen) moest voeren. De bron was (en het bouwsel staat er nog steeds) vlakbij Nettersheim, waar we kort voor de middag passeren.

Het is een – naar Eifeler normen- groot dorp met een bakker, een station, een kapsalon en zelfs en Natuurcentrum. Dat laatste vereren we dan ook met een bezoek, maar we staan al snel terug buiten. Er is geen cafetaria en de tentoonstelling is betalend. Dan liever de echte natuur in. Na een halfuurtje -en het passeren van enkele Romeinse overblijfselen later, komen we aan een meertje waar we besluiten te eten. De zon laat zich intussen ook zien.

We wandelen verder langs een fraaie bosrand en komen snel in de buurt van Blankenheim, onze eindbestemming van vandaag. De Eifelsteig stuurt ons nog wat rond langs de ‘Tiergartentunnel’ en het Slot, om ons zo het dorp van bovenaf te laten betreden. Blankenheim blijkt een onverwacht mooi dorp met vakwerkhuizen en de bron van de Ahr, waar men besliste een monument rond te Bouwen.

We drinken nog een weissenbier in het Museumcafé van het Eifeler Museum, omdat het ook in dit dorp zoeken is naar een open horeca-gelegenheid.

Slapen doen we in hotel-restaurant Schlössblick, maar wij hebben eerder gardenblick. De kamer is alweer helemaal in orde (met minibar die ook deze keer dichtblijft) In het restaurant smul ik van een steak met frieten en pepersaus.

We sluiten de dag af meteen fel haperende live-uitzending van de Rode Duivels tegen Cyprus. Ook op een iPad was de 5-0 van Lukaku géén buitenspel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.